Reserveringswebsite voor boothuur

Kopie van: http://www.telegraaf.nl/vaarkrant/21072882/__Reserveringswebsite_voor_boothuur__.html

In de huizenmarkt is het al gebruikelijk om je te koop staande huis tussentijds te verhuren. Dit was nog niet mogelijk in de botenmarkt. Maar nu is Bohil Media, de grootste uitgever in de vraag en aanbodmarkt van boten samen met Book a Boat een nieuwe bootverhuur website onder de naam botentehuur.nl gestart.

Foto: Epco Ongering

Bohil Media BV, uitgever van onder andere de magazines BotenBotenbank en de website www.botentekoop.nl, is een exclusieve samenwerking aangegaan met book a boat. Book a boat heeft een boekings- en reserveringssysteem voor bootverhuuders. Onder de naam www.botentehuur.nl is het nieuwe bootverhuur portaal opgezet.

In juni 2012 is er een pilot, onder de sitenaam: bookaboat.nl, gestart.
Deze pilot was zeer succesvol. De cijfers van augustus laten dit zien;

  • op 17 augustus waren alle sloepen verhuurd en meer dan 50.000 bezoekers op de site
  • in totaal zijn er meer dan 250 boekingen gerealiseerd
  • totale orderwaarde boekingen in deze maand: € 30.000,-

Samenwerking
Door de samenwerking zijn de “voor” en “achterkant” voor een bootverhuurder optimaal geregeld. Op www.botentehuur.nl staan al 1.000 boten te huur en deze kunnen direct worden geboekt. Huurders en verhuuurders regelen zelf de randvoorwaarden en betaling. Huurders kunnen op de site een beoordeling van de boot/verhuurder achterlaten.

Plannen voor 2013
Er wordt verder geinvesteerd in de site. Adverteerders op botentekoop.nl kunnen eenvoudig hun boten aanmelden voor verhuur. Veel professionele bootverhuur bedrijven zijn aangesloten. De site wordt in meerdere talen vertaald om ook buitenlandse klanten te trekken.

Posted in All, Uncategorized